lördag 13 december 2008

Julgransjakt

Åke och Owe , Emilie i bakgrunden.

Idag, på Luciadagen, var det så dags att gå på jakt, efter en julgran. Owe tycker att vi ska ha en plastgran, men det är jag som städar och jag vill ha en riktig gran, det både doftar gott och ser härligt ut.
Vi har turen att kunna "hämta" gran själva, på ärligt sätt, under många år har vi varit i Skärsboda, men nu har Kristoffer och hans Emilie en massa granar i närheten av sin stuga. Dessa många granar ska sakta men säkert bort, så inte det blir för igenvuxet och då får vi hämta vår gran där.
Idag var det alltså dags, och det kändes nästan som en Bullerbydag, vacker snö härlig luft, ja, taget som ur en sagobok.
Det gick ju snabbt att hitta en skaplig, tror den blir bra, det ser man ju inte fullt ut förrän den är på plats, men det kändes OK.

Vi mötte oxå Emilies syster med man och baby, babyn som förresten heter Alfred lyckades bli född på Kristoffers födelsedag, så det kan bli ibland.Ljuvlig unge, men vilket litet barn är inte det?
Vi hann med en snabb mugg glögg hos Emilies mor och far, Tack, det smakade bra, och Pia hade julpyntat så jättemysigt, skönt att ha allting klart och bara kunna njuta. Det är ju så man borde göra varje JUL, då behöver det inte bli stressigt alls.
Jag har inte heller så mycket kvar att göra, så det är lugnt här oxå.
Har förresten provlagat revbensspjäll idag, ska ju ha med det till Gabriella på juldagen, och var tvungen att testa, tycker att de blev helt OK, men lite mer kryddor ska nog användas.
Annars har lördagen så här långt flutit på lugnt och sansat, det blir väl lite glögg och soffan, kanske någon bra film till kvällen.

1 kommentar:

Alexandra sa...

Såg ut att vara ett par granar att välja mellan. Bra att vara ute i naturen lite för vissa som kanske inte är det så ofta...