tisdag 10 augusti 2010

Västervik/Öland







Vi var bara 4 mil från Västervik, då, insåg vi, ingen SOL, där idag, så vi genade, tack Alexandras GPS/karta i telefonen, en mysig liten väg med gamla, välvårdade, vackra hus och plötsligt var vi ute på vägen mot Kalmar.

Där gick det undan värre, det enda som hände var att ett lastbilsdäck, exploderade, vi hade en bil, emellan oss och lastbilen, vilken jättesmäll och plötsligt for stora däckssjok över hela vägbanan.

Bilen lyckades hålla sig kvar och vi fick bromsa in och väja, rätt rejält, då får man sig en tankeställare, resten av resan gick lugnt och sansat.

Lina, Alexandras kompis, bor i Kalmar och har hittat några "guldkorn" på Öland,
så vi drog dit, till en ytte pytte liten sandstrand, men så jättemysigt, nästan lite halvprivat, många barnfamiljer, olika språk och SOL.

Där låg vi och njöt i stillheten hela dagen, horisonten var långt borta,
doften av hav var lagom angenäm, vågorna rullade sakta mot stranden, vi badade och hade det bara så skönt.

Öland, när solen strålar, är en helt oemotståndlig ö, där kan man njuta........och det gjorde vi.

Innan hemfärd, drog vi till Kalmar, träffade Lina
och tillsammans med henne, åt vi, en härlig middag, ät så mycket Du vill, på restaurang Zorbas, och det gjorde vi.

Killarna som satt precis bakom oss, 5 stycken, åt också, men plötsligt, så hoppade de över stängslet, och sprang som idioter, alla åt olika håll, så, då har vi bevittnat en riktig "springnota".

Dessutom gjorde polisen en liten jakt, med blåljus och full speed, på den lilla gatan, så, ja, det har hänt lite grann idag.

Hemfärden gick lugnt och sansat, vi var helnöjda med dagen och , i morgon, ska vi hämta Världens Bästa Josefina och ha henne här hela dagen.

Ljuvligt roligt, precis, som semestern, ska vara.

1 kommentar:

Anonym sa...

Va skönt att ni fick en härlig,solig dag! Otäckt det där med lastbilen..usch ibland händer det saker alldeles bedrövligt nära,som nu då gick bra iaf!! Tack o lov.. Hoppas det blir en givande Josefina-dag imon då! Kram-kram från syster yster i buschen!!