tisdag 20 april 2010

Blåsippor

Min cykeltur idag, hann jag avverka medan solen fortfarande hade några skälvande ljuvliga värmande strålar, kvar.

Jag cyklade både på landsväg och över stockar och stenar, på nyss slyavverkade gamla vägar, eller där släpade jag i princip min cykel, och där, i skogen, var det BLÅTT, så BLÅTT, så nästan hela skogen stod i blom.

Tänk att naturen kan vara så generös med otroligt vacker blomsterprakt, när hela den övriga naturen fortfarande är brun, vissen och tråkig.

Jag stannade till en stund och bara njöt, det är så vackert, även vitsipporna försöker krypa fram, men än så länge vinner blåsipporna, den striden.

Även i dikeskanterna blommar det, men där är det tussilagon, som lyser upp, med sin vackra gula färg.

Jag tycker att det är så fantastiskt, varje vår, samma enorma blomsterprakt, det gäller bara att stanna upp, se sig om, och njuta.

Har Du för brått, så syns inte blommorna, så ge Dig själv den tiden.

För övrigt, så har vi haft avloppsinventering här, eller, koll av 3-kammarbrunnen med tillhörande dränering, och som väntat, blev det inte godkänt, åldern gör att man bör göra om, men, vi kanske klarar oss med ny dränering, brunnen såg bra ut.

Får väl se, vad vi gör, vi har två år, på oss, så det är ingen brådska.

Så har jag lovat Alexandra, att jobba hennes torsdagskväll, jag var ledig och hon behöver göra sina sista grejer på dykcertifikatet, får man väl ställa på, meeeen, det blir inte "billigt".

Hade tyvärr, inte kameran med mig, så det blev inga bilder, kanske blommorna är kvar till nästa cykeltur.


Inga kommentarer: